fbpx

Heti Kihívás: Elemezd, és írj szakmai véleményt az Ikea karácsonyi kampányáról!

Üdv a heti kihívásban!

Az aktuális hét kihívása az eddigiekhez képest kicsit más lesz: arra ösztönöz, hogy kicsit mélyebbre áss és láss egy-egy social média kampány mögé. Hamarosan itt vannak az ünnepek, akár karácsony, amikor minden márka beindul a saját karácsonyi kampányával. 

Vegyük górcső alá az idei első startolóját! A feladatod az lesz, hogy leírd, milyen részei vannak az Ikea idei karácsonyi Instagram kampányának, majd alkoss szakmai véleményt magáról a kampányról!

Mire figyelj a kihívás során?

Legyél bátor!

Ne félj kimondani a véleményed, és értékelni ezt a kampányt! Kíváncsiak vagyunk a meglátásaidra, neked mi emelkedik ki leginkább ebből a kampányból, és milyen szempontokat tartasz szem előtt.

Vedd elő a stratégikus éned!

Próbáld meg minél inkább marketinges, elemző szemmel nézni: milyen érzést kelt, milyen problémára nyújt megoldást, milyen vágyát testesíti meg az embereknek, szerinted eddig hogy teljesít?

Gondolkodj koncepcióban!

Ennek a kihívásnak kicsit az is a célja, hogy még inkább beleláthass egy-egy kampány hátterébe, és abba, hogyan is alkotják meg egy adott kampány koncepcióját a nagyok. Hiszen kicsiben is ugyanígy célszerű gondolkodni.

További tippek:
  • Bátran böngéssz az interneten, hogy megismerhesd a kampány hátterét! Figyelj arra, hogy főként a szakmai oldalakat böngészd, mint a kreativ.hu, markamonitor.hu!
  • Csekkold le az Ikea Magyarország Instagram oldalát és figyeld meg a posztok ívét! Ne feledd, hogy a feladat a social média kampány szakmai vizsgálata, így az alapod az Instagram és az ott folytatott kommunikációjuk lesz.

Hangolódj az ünnepekre ilyen formában is: az egyik legcukibb karácsonyi kampány elemzésével!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top