fbpx

Heti kihívás: Vágj bele a videózásba és videóvágásba Capcuttal!

Heti kihívás: Vágj bele a videózásba és videóvágásba Capcuttal!

Az aktuális hét kihívása arra ösztönöz, hogy minél jobban megismerkedj a Capcuttal és felhasználd azt a tudást, amit a héten a videózásról, a videós tartalmak készítéséről tanultál.

Legyél merész: próbáld ki az extrémebbnél extrémebb funkciókat, vágási lehetőségeket!

A legjobb, ha a kihívás során egy létező vállalkozást veszel alapul és az ő videós tartalmaikon dolgozol, de ez lehet akár a te saját social média menedzseri profilod is.

Miért ezt a témát választottuk? A videós tartalmak térhódítása szinte minden social média platformra kiterjedt, így közösségi média menedzserként tudnod kell ütős, izgalmas, görgetést megállító tartalmakat készítened.

Mire figyelj a kihívás során?

Válassz egy létező szereplőt:

legyen ez egy ismerős vállalkozása vagy a sajátod, nincs iparági megkötés.

Kapcsolatépítés:

vedd fel a kapcsolatot az adott szereplővel, térképezd fel, mik a céljai, mi a fókusz számára a következő időszakban, és ez alapján válaszd ki a témát.

Tartalom:

Készíts kétféle videót! Az egyik legyen egy olyan, amiben beszél valaki: akár te, akár az alanyod, akár egy harmadik személy, aki a vállalkozás arca a közösségi média felületeken. Ennél a videótípusnál nemcsak a vágást, hanem a feliratozást, a bevágásokat és a hangeffektek alkalmazását is gyakorolhatod. A másik videó legyen egy mood videó, amiben nincs beszéd. Ehhez választhatsz egy sablont a Capcutban – akár kipróbálhatod az Instagram reels sablonokat is, de biztatlak a Capcut használatára -, alkalmazhatsz egyszerűbb vagy kicsit munkásabb vágásokat is.

További tippek:

  • A videók esetében az első pár másodperc nagyon fontos, így érdemes már az elején behoznod valami izgalmat, mozgalmasságot!
  • Maximum 90 másodperc legyen a videó! A beszélős, edukatív videó lehet hosszabb, a mood videók esetében érdemesebb maximum 60 másodpercben gondolkodni.
  • Sarkald az embereket arra, hogy minél többször megnézzék a videót egy egyszerű trükkel: vágd össze úgy a videót, hogy ne lehessen eldönteni, hol a vége és hol az eleje!

Videózásra fel! Bármelyik iparágat is választod példának, biztos vagyok benne, hogy nagyon izgalmas tapasztalás lesz számodra is, és új dolgokat is tanulhatsz! Ha inspirációra van szükséged, lesd meg a #kontendkedd rovatot a @socialbyedit Instagram profilomon!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top