fbpx

Heti Kihívás: Készíts havi kimutatást a saját vagy egy ügyfeled profilját elemezve!

Heti Kihívás: Készíts havi kimutatást a saját vagy egy ügyfeled profilját elemezve!

Üdv a heti kihívásban!

Az aktuális hét kihívása arra ösztönöz, hogy minél inkább megismerkedj a social média felületek analitikai részével, a közösségi média felületek teljesítményének értékelésével. Social média menedzserként tájékoztatnod bizonyos időszakonként az ügyfeleidet arról, hogyan teljesítenek az egyes SM platformokon, merre halad a vállalkozásuk social émdia kommunikációja, miért teljesített esetlegesen gyengébben az adott időszakban és adott felületen a profil.

Mire figyelj a kihívás során?

Márka ismertsége:

Próbáld meg minél inkább azokat a mérőszámokat figyelni, amik leginkább mutatják azt, amerre halad a vállalkozásod.

Célok:

Gondold át, mi volt a célod az adott időszakban (több követő szerzése, több workshop jelentkező, minél többen mentsék a posztjaidat stb).

Összetettség:

Próbálj meg egy olyan kimutatást készíteni, amely átfogó, mégis kellően belemegy a részletekbe, és haladj a tágabbtól a szűkebb részletekig! Kezdd az elemzést fiókszinten, majd menj bele a részletesen abba, hogy az egyes posztok hogyan teljesítettek.

További tippek:
  • A követőszámnál ne ijedj meg, ha viszonylag magas a kikövetések száma, mindig lesznek kikövetők. Ha nagyon kiugró a görbe, akkor érdemes megvizsgálni, hogy miért, mi történt ott?
  • A tartalmak esetében érdemes megnézned azt is, hogy hány olyan embert ért el egy adott poszt, aki nem követ. Ebből láthatod, hogy milyen típusú tartalmakkal tud a profil újabb követőket szerezni!Készítsd ezt a kimutatást olyan szemmel, hogy később ez egy alapként, sablonként szolgálhasson a jövőbeli ügyfeleid kimutatásainak készítéséhez is!

Merülj el bátran az analitikák és a számok világában, és találd meg azt az ívét és struktúráját az elemzésnek, amivel leginkább tudod szemléltetni egy-egy profil teljesítményét!

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top