fbpx

Pinterest hirdetések – Lépésről, lépésre

A Pinterest egy vizuális keresőmotor és közösségi média platform, ahol az emberek inspirációt találhatnak különféle témákban, legyen szó otthoni dekorációról, receptekről, divatról, és még sok másról. A Pinterest hirdetések lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy célzottan elérjék a potenciális ügyfeleket. 

1. Lépés: Pinterest üzleti fiók létrehozása

Mielőtt hirdetni kezdenél a Pinteresten, szükséged lesz egy üzleti fiókra. Ha már rendelkezel egy személyes fiókkal, könnyedén átalakíthatod azt üzletivé. Az üzleti fiók további előnyöket nyújt, mint például hozzáférés az analitikai eszközökhöz és a hirdetéskezelőhöz.

2. Lépés: A célközönség meghatározása

Mielőtt elindítanád a hirdetésedet, fontos tisztában lenned azzal, kiket szeretnél elérni. A Pinterest lehetővé teszi a demográfiai adatok, érdeklődési körök, viselkedés és egyéb tényezők alapján történő célzást, így biztosíthatod, hogy a hirdetéseid a megfelelő emberekhez jutnak el.

A fenti  képen három különböző célzási stratégia látható, amiket hirdetések beállításánál lehet használni. Ezek a következők:

1. Támaszd fel a felhasználókkal kialakított kapcsolatot: Ez a stratégia azoknak a felhasználóknak a megszólítására irányul, akik már ismerik a márkádat. Ide tartoznak azok, akik korábban már felgyűjtöttek, megosztottak tartalmat a márkáddal kapcsolatban, vagy dinamikusan célzottak (például azok, akik meglátogatták a weboldalad, de nem vásároltak). Ez a stratégia akkor éri meg, ha szeretnél a már meglévő ügyfelekkel további kapcsolatot építeni, vagy újra megcélozni azokat, akik már érdeklődtek a termékek vagy szolgáltatások iránt, de még nem váltak vevővé.

2. Találj rá új ügyfelekre: Ez a stratégia azoknak a potenciális ügyfeleknek a megszólítására szolgál, akik még nem ismerik a márkádat. A célzás során olyan felhasználókat céloz, akik hasonlóan viselkednek, mint a már meglévő ügyfeleid. Ha új piacokat szeretnél megcélozni, vagy bővíteni szeretnéd az ügyfélkört, akkor ez a stratégia lehet számodra a legmegfelelőbb.

3. Saját kiválasztás megadása: Ez a legszabadabb stratégia, amely során saját célzást állíthatsz be anélkül, hogy a rendszer iránymutatását követnéd. Ez a lehetőség általában tapasztalt hirdetők számára ajánlott, akik pontosan tudják, hogyan szeretnék szegmentálni a közönséget és milyen specifikus célcsoportokat kívánnak megszólítani. Ha pontos elképzelésed van arról, hogy ki a célcsoportod, és részletesen ismered az őket jellemző demográfiai és érdeklődési jellemzőket, akkor ez a stratégia lehet a legelőnyösebb számodra.

A választott célzási stratégia nagyban függ az üzleti céljaidtól és a márka fejlődési szakaszától. Ha például egy új terméket indítasz, lehet, hogy az új ügyfelek megtalálása a legfontosabb. Ha viszont egy meglévő terméket promóciósan szeretnél újra piacra dobni, akkor a meglévő ügyfelek újraaktiválása lehet a cél. A saját kiválasztás megadása pedig olyan speciális kampányoknál jöhet jól, ahol nagyon pontos célzásra van szükség, például egy lokális esemény vagy szűken meghatározott érdeklődési kör esetében.

3. Lépés: Hirdetési kampány létrehozása

A Pinterest Ads Manager segítségével hozz létre egy új hirdetési kampányt. Itt választhatsz a kampány célkitűzései közül, mint például a weboldal forgalmának növelése, a termékeladások elősegítése, vagy a márkaismertség növelése.

Természetesen! Ha a Pinterest hirdetésekről van szó, két nagyon fontos fogalomról kell beszélnünk: a kampány létrehozásáról és a PIN reklámozásáról. Ezek a fogalmak elsőre hasonlónak tűnhetnek, de valójában különböző aspektusokat jelentenek a Pinterest hirdetési platformján belül. Lássuk, mi a lényeges különbség közöttük!

Kampány Létrehozása

Amikor egy kampányt hozol létre a Pinteresten, tulajdonképpen egy szélesebb hirdetési stratégiát indítasz el. A kampány a hirdetési erőfeszítéseid alapvető kerete, amely meghatározza a fő célkitűzéseidet, például a márkaismertség növelését, a weboldal forgalmának elősegítését, vagy közvetlen értékesítés generálását. A kampányon belül több hirdetési csoportot és PIN hirdetést is létrehozhatsz, amelyekkel különböző célközönségeket célozhatsz meg és különböző hirdetési üzeneteket kommunikálhatsz.

PIN Reklámozása

A PIN reklámozása egy konkrétabb lépés a Pinterest hirdetési folyamatában. Itt egy meglévő PIN-t választasz ki, amit szeretnél kiemelten promóciózni a célközönséged előtt. Ez lehet egy kép, egy videó, vagy akár egy termék PIN is, amely közvetlenül kapcsolódik az üzleti céljaidhoz. A PIN reklámozásával konkrétan egyetlen tartalmat teszel láthatóbbá, célozva azokat a felhasználókat, akik valószínűleg érdeklődnek az általad kínált termékek vagy szolgáltatások iránt. Ebben az esetben nincs szükség bonyolult kampányszerkezetre; egyszerűen csak kiválasztasz egy PIN-t, beállítod a célzást, a költségvetést, és máris elindíthatod a reklámot.

4. Lépés: Hirdetési csoportok és hirdetések létrehozása

Minden kampányon belül hirdetési csoportokat hozhatsz létre, amelyek segítségével különböző célközönségeket és hirdetési beállításokat kezelhetsz. Ezen belül hozd létre a hirdetéseidet, választva a megfelelő képeket, videókat és a hirdetési szöveget, amelyek ösztönzik a felhasználókat a kívánt akcióra.

A fenti képen azt láthatod, ahol a kampányod célját adod meg. Milyen üzleti és hirdetés célokat tudsz beállítani?

  • Márkaismertség növelése: Ha arra törekszel, hogy több ember ismerje meg a márkád, termékeid vagy szolgáltatásaid, válaszd ezt a célt.
  • Videómegtekintések: Reklámozhatod a videóidat, hogy több látogatást generálj a webhelyedre.
  • Figyelembevétel: Ha szeretnéd, hogy többen kattintsanak a hirdetéseidre.
  • Konverziók: Ha azt szeretnéd, hogy az emberek konkrét tevékenységeket végezzenek a webhelyeden, például vásárlás vagy feliratkozás.
  • Katalóguseladások: Termékeladásaid növelésére használhatod, amely közvetlenül a termékekre irányítja a felhasználókat.

Figyelj arra, hogy a kampányod célja összhangban legyen az általános üzleti stratégiáddal, és a választott cél megfelelően tükrözze azokat a konkrét eredményeket, amelyeket el szeretnél érni a Pinterest használatával. A kampány létrehozása során ügyelj arra, hogy a kreatív anyagok, mint például a képek és videók, vonzóak és relevánsak legyenek a célközönséged számára.

Állíts be, hogy pontosan meddig szeretnéd futtatni a hirdetést. Érdemes fix időtartamot megadni. 

A fenti képen egy online hirdetéskezelő felület részlete látható, ahol a hirdetni kívánt „pinek” (bejegyzések vagy tartalmak) hozzáadásának lehetőségeit mutatja:

  • Pinek kijelölése: Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy meglévő tartalmakat válasszon ki a hirdetéshez. Ezek a tartalmak lehetnek korábban létrehozott bejegyzések, képek vagy videók, amelyeket a felhasználó saját tábláiról választhat ki, vagy fizetett partnerségekből származóak. Ez a lehetőség akkor hasznos, ha a felhasználó már rendelkezik olyan tartalommal, amelyet hirdetni szeretne.
  • Pin létrehozása: Lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó új tartalmat hozzon létre hirdetés céljából. A létrehozásra kínált opciók között szerepelhetnek standard, videó, gyűjtemények, kvíz, kirakat és pörsorozat típusú pinek. Ez arra szolgál, hogy a hirdetési kampány során a felhasználó saját, egyedi tartalmat hozhasson létre, amely megfelel a hirdetési céloknak és a célcsoport érdeklődésének.
  • Ötlet pin létrehozása: Ezzel a lehetőséggel a felhasználó történetmesélésre vagy egy ötlet bemutatására alkalmas kép- vagy videóformátumú tartalmat hozhat létre. Az ötlet pinek a kreatív tartalom bemutatására szolgálnak, amelyek inspirálhatják és bevonhatják a felhasználókat.

A felsorolt lehetőségek segítségével eldöntheted, hogy már meglévő tartalmakkal hirdetsz vagy új, egyedi tartalmat készítesz, amely jobban megfelel a kampány céljoknak és a választott közönségnek.

5. Lépés: Hirdetések optimalizálása és nyomon követése

Miután elindítottad a hirdetéseidet, fontos figyelemmel kísérni azok teljesítményét és szükség esetén finomhangolni őket. A Pinterest analitikai eszközei segítségével nyomon követheted a különböző metrikákat, mint például az impressziók számát, a kattintásokat és a konverziókat, így optimalizálhatod a hirdetéseidet a legjobb eredmények érdekében.

Összegzés

A Pinterest hirdetések kiváló eszközt jelentenek a vállalkozások számára, hogy növeljék online láthatóságukat és elérjék céljaikat. A fenti lépések követésével létrehozhatsz és optimalizálhatsz hatékony Pinterest hirdetéseket, amelyek elérnek és meggyőznek potenciális ügyfeleket. Kezdd a célközönség pontos meghatározásával, válassz megfelelő képeket és szövegeket, és használd ki az analitikai eszközöket a hirdetéseid folyamatos javításához.

Scroll to Top