fbpx

Automatikus időzítők: Hootsuite, Zoomsphere, Later, Metricool

Üdv a digitális korban, ahol a közösségi média már több mint szórakozás: egy alapvető eszköz mindenki számára, aki kapcsolatban akar maradni a közönségével. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk, miért kulcsfontosságú a közösségi média kezelése és hogyan könnyítheti meg az automatizálás a dolgodat.

Ha te is közösségi média menedzser vagy, vagy csak érdekel a szakma, akkor tudod, mennyi mindenre kell figyelned: tartalmak, posztok, interakciók… És persze az időgazdálkodás a nagy kihívás. Hogyan oszd be az idődet, hogy minden platformon ott legyél, miközben az ügyfelekre is figyelsz és a kampányaidat is menedzseled?

A megoldás: automatizálás.

Az automatizálással előre megtervezheted a posztjaidat, így több idő jut kreatív munkára és az eredmények kiértékelésére. De melyik eszköz a legjobb választás? Ma négyet nézünk meg: Hootsuite, Zoomsphere, Later és Metricool. Megmutatjuk, melyik mit kínál neked, közösségi média menedzserként.

Őszintén azt mondhatom, hogy ízlés és pénztárca kérdése, mert mind tudja nagyjából ugyanazt. Ezért kiemeltük azt, hogy nekünk melyik felületen melyik előny vagy nehézség jelentős.

Akár kezdő vagy, akár már rutinos vagy ebben, cikkünk segít megérteni, hogyan könnyíthetik meg ezek az eszközök a munkádat és miért érdemes az automatizálást belevinned a közösségi média stratégiádba. 

UI.: A videókat is érdemes megnézni, mert így fontosabb képet kapsz arról, hogyan működnek a felületek. EXTRA tipp. Azt a felületet, amelyik a legszimpatikusabb érdemes Youtube-on követni. A videók aranybánya! Mi kifejezetten a Later és Hootsuite videós tartalmaiból merítünk sokat.

A Hootsuite egyike a legnépszerűbb közösségi média menedzsment eszközöknek, amely lehetővé teszi több közösségi média fiók egyszerre történő kezelését egyetlen felületről. Támogatja a legtöbb nagy platformot, mint például a Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn és még sok más. A Hootsuite képes üzenetek ütemezésére, tartalom kurátorálására, analitikára és kampányok teljesítményének nyomon követésére.

Előnyök:

 1. Egyszerűsíti a több platformon való jelenlét kezelését.
 2. Ütemezett bejegyzések, előre tervezhető tartalomstratégia.
 3. Részletes analitikai eszközök a teljesítmény mérésére.
 4. Kollaborációs funkciók a csapatmunka elősegítésére.
 5. Rugalmas árazási csomagok, beleértve ingyenes tervet is.
 6. Mobilalkalmazás a menedzsment könnyítésére útközben.
 7. Széles körű integrációk más eszközökkel és alkalmazásokkal.
 8. Válaszreakciók és ügyfélszolgálati funkciók.
 9. Tartalomkurátor szolgáltatások a friss és releváns tartalom felfedezésére.
 10. Oktatóanyagok és tanulmányi erőforrások az optimális használathoz.

Hátrányok:

 1. Kezdők számára bonyolult lehet a felület
 2. A magasabb szintű funkciók és az integrációk drágák lehetnek.
 3. Korlátozott ingyenes terv, korlátozott funkciókkal.
 4. Néha lassú lehet a platform teljesítménye.
 5. A részletes analitika és jelentések csak prémium csomagokban érhetők el.
 6. Mobilalkalmazás néha kevésbé intuitív, mint a webes verzió.
 7. Integrációk némelyike nem mindig működik hibátlanul.
 8. Az algoritmus változásai befolyásolhatják a bejegyzések elérését és nem mindig nyújt rájuk megoldást.

 A Zoomsphere egy komplex közösségi média menedzsment eszköz, amely különösen ügynökségek és nagyvállalatok számára készült. Funkciói közé tartozik az ütemezés, a versenytárs elemzés, a vevőszolgálati modul és az egyedi jelentések generálása. Támogatja a főbb közösségi hálózatokat és lehetőséget nyújt a márkák online jelenlétének átfogó kezelésére.

Előnyök:

 1. Versenytársak és trendek elemzése.
 2. Erős vevőszolgálati modul integrált chat funkciókkal.
 3. Testreszabható jelentések és dashboardok.
 4. Együttműködési eszközök a csapatok számára.
 5. Automatizált feladatok és workflow-k kezelése.
 6. Magas szintű biztonsági funkciók és adatvédelem.
 7. Skálázható megoldások nagyvállalatok és ügynökségek számára.
 8. Felhasználóbarát interfész, bár kezdeti tanulási görbe szükséges.

Hátrányok:

 1. Magasabb költség, különösen kisvállalkozások számára.
 2. Bonyolultabb, időigényes beállítási folyamat.
 3. Kezdők számára nehéz lehet a sok funkció elsajátítása.
 4. Korlátozott ingyenes próbaverzió vagy demó.
 5. Ügyfélszolgálat elérhetősége és válaszideje változó lehet.
 6. A nagy mennyiségű adat kezelése lassíthatja a platformot.
 7. Néhány speciális funkció csak a legdrágább csomagokban érhető el.

A Later egy vizuális közösségi média menedzsment platform, amely különösen az Instagram, de más platformok, mint a Facebook, Twitter, és Pinterest kezelésére is alkalmas. A Later fő hangsúlyt fektet a vizuális tervezésre, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy előre megszervezzék és automatikusan közzétegyék a képeiket és videóikat.

Előnyök:

 1. Intuitív vizuális tartalomtervező és naptár.
 2. Könnyű ütemezés és automatikus közzététel.
 3. Erős analitikai eszközök vizuális tartalom teljesítményének mérésére.
 4. Hashtag kutatás és ajánlások az elérés növelésére.
 5. Mobilalkalmazás a tartalomkezelés egyszerűsítésére.
 6. Rugalmas árazási csomagok, beleértve ingyenes opciókat is.
 7. Vizuális tartalom előnézete, hogy lásd, hogyan fog kinézni a feed.
 8. Tartalomimportálás közvetlenül a felhőalapú tárolókból.

Hátrányok:

 1. Az automatikus közzététel korlátozott néhány platformon.
 2. A vizuális középpontú funkciók más típusú tartalom kezelését korlátozhatják.
 3. Az ingyenes verzió jelentős korlátozásokkal rendelkezik.
 4. Néhány analitikai funkció csak prémium csomagokban érhető el.
 5. Néhány felhasználó számára a felület túlzottan egyszerűsített lehet.
 6. A videótartalomra vonatkozó korlátozások bizonyos csomagokban.

Metricool

A Metricool egy átfogó digitális marketing eszköz, amely kifejezetten arra tervezett, hogy segítse a márkákat, ügynökségeket, és független szakembereket a közösségi média, hirdetések, weboldalak és más digitális platformok teljesítményének kezelésében és elemzésében. Az eszköz lehetővé teszi felhasználói számára, hogy egyetlen, könnyen kezelhető felületen keresztül lássák át és optimalizálják online jelenlétüket.

A Metricool kiemelkedik az ütemezés, analitika, konkurenciaelemzés és hirdetéskezelés terén, biztosítva, hogy a felhasználók hatékonyan tudják menedzselni és növelni digitális lábnyomukat.


Minden-egyben analitika: A Metricool lehetővé teszi, hogy egyetlen dashboardon keresztül elemezz minden releváns adatot a közösségi média platformoktól kezdve a weboldaladig. Ez a sokoldalúság különösen hasznos azok számára, akik szeretnék egy helyen látni az összes releváns metrikát.

Automatizált jelentések: Egyedi jellemzője, hogy automatizált jelentéseket generál, amelyeket közvetlenül az ügyfeleknek vagy a csapat tagjainak lehet küldeni. Ez nagymértékben csökkenti az adminisztratív terheket és professzionális benyomást kelt.

Konkurenciaelemzés: Lehetőséget biztosít arra, hogy közvetlenül a platformon belül elemezd a versenytársaid teljesítményét. Ez segít megérteni, hogy hol állsz a piacon, és milyen stratégiákat kellene alkalmaznod.

Hirdetéskezelés: A Metricool integrálja a hirdetéskezelési funkciókat, ami lehetővé teszi, hogy közvetlenül a platformon keresztül kezeld Google és Facebook hirdetéseid. Ez időt és erőfeszítést takarít meg, miközben lehetővé teszi a hirdetési kampányok teljesítményének pontos nyomon követését.

Best Time to Post (BTP) Javaslatok: A Metricool elemzi a közösségi média csatornáid aktivitását és interakcióit, hogy meghatározza a legjobb időpontokat a bejegyzések közzétételére, optimalizálva ezzel a láthatóságot és az elérést.

A Metricool egy rendkívül hasznos eszköz, ha szeretnéd egyszerűsíteni a digitális marketing tevékenységeidet és növelni az online jelenlét hatékonyságát. Az egyedi analitikai képességek, az automatizált jelentéskészítés, a konkurenciaelemzés, a hirdetéskezelés, és a „legjobb időpont” ajánlások kombinációja teszi a Metricoolt kiemelkedő választássá közösségi média menedzserek, ügynökségek és márka tulajdonosok számára. Az eszköz segítségével nem csak időt takaríthatsz meg, hanem a digitális marketing stratégiádat is egy magasabb szintre emelheted.

Scroll to Top